keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Bratislava

Morjesta!

Mitäs sitä tapahtukaan viime viikolla.. Päällimmäisenä mielessä vaan vknlopun reissu Bratislavaan, mutta koitetaas miettiä sattuko sitä mitään erikoista alkuviikosta.


Maanantai oli perus maanantai.. Väsytti ja kaikkee.. Tiistaina oli taas yhdet avajaisbileet, muutama tuhat ihmistä täällä meidän dormeilla juomassa pihalla! Oli dj:t ja kaljateltat sun muut härpäkkeet. Vaikka vettä sato, tunnelma oli mahtava! Ainoana miinuksena melkein tunnin jonottaminen jatkopaikkaan, Fledaan...

Project X
Ei tunnu Kaarlen jonot enää missään.
Saatiin tosiaan aluviikosta tällainen ex tempore idea lähtee viikonloppuna Slovakiaan tsekkaamaan Bratislava. Meitä lähti sitten yhteensä 10, kun saimme Brnon suomalaisten lisäksi vielä yhden vahvistuksen Prahasta. Varatiin netistä yöpaikat ja bussiliput. Hostelli makso 14e/yö ja bussiliput oli vajaa 8€/suunta. Miettii että kuinka monta kilometriä matkaat tuolla hinnalla Suomessa.. Et montaa. Täällä sillä pääs 140km ja vieläpä uuteen maahan!

Bussi lähti perjantaina klo 12:15 ja matka kesti vajaa 2h. Päästyämme kohteeseen, käveltiin Hostellille ja lähdettiin heti etsimään ravintolaa.

Patio hostel
Löydettiin sitten kiva Italialainen ravintola, jossa syötiin ja juotiin muutamat oluet. Heti ruokalistat käteen saatuammme kauhistuimme maan hintatasosta! Tsekeissä kun olimme jo tottuneet niin halpaan elämiseen, oli kauhea lukea ruokalistaa, jossa annosten hinnat sijoittuivat 5-15€ välille! Brnossa pystytään syömään alle 100 korunalla (n. 3,5€) massut täyteen. Oluet oli kakskertaa kalliimmat eli noin 2e 0,5l tuoppi. Mitenhän tässä raskii enää sitten Suomessa syödä tai juoda ravintolassa.


Marikan lohisalaatti oli freeseintä mitä tällä reissulla on vielä vastaan tullut!
Loppuilta menikin kierrellen eri pubeja nauttimassa aina kaljan (tai kaks) per pubi. Päädyttiin lopulta johonkin klubille, jossa oli soittamassa joku slovakialainen räppäri. Tytötki osas kummasti laulaa mukana slovakiaksi, meinas viereisiä tyyppejä vähän naurattaa.



Lauantaina lähdettiin päivällä suuntaamaan kohti Bratislavan suurinta nähtävyyttä, Bratislavan linnaa. No matka ei sujunut ihan mutkitta, kun törmättiin paikallisiin Olut festivaaleihin. Meininkiä riitti ja ajateltiin että jäädään katsomaan meno. Festivaaleilla riitti oluttarjontaa, kun eri merkkejä myyviä telttoja oli vajaa 20... Kaikkia ei keritty maistaa.





Saimme raahattua itsemme vielä linnallekkin. Ei tullut laskettua montako porrasta matkan varrella oli, mutta veikkaan että jokunen! Linnalle päästyä oli pientä sekaannusta että mistä saamme liput ostettua ja lopulta linnaa lähtikin kiertämään pelkät äijät(!?!?), kun tytöt turhautuivat ja menivät ravintolaan juomaan viintä (1€ lasi).



Linna oli sisältä.. ihan ok? Ei oikeestaan liiemmin kiinnostanut nähdä miljoonaa erilaista kolikkoa, taulua taikka vanhan muurin palasta.. Ootettiin jtn äksöniä! Mut tuli kuitenkin kuvia räpsittyä jonkin verran!








Lähettiin sit äijjien kanssa takas hostellia kohti. Matkalla huomattiin Sky Bar nimine paikka ja olihan se pakko lähtee tsekkaa millane se oli, kerta se sijaitsi vähän korkeemmalla! No paikka olikin vähän fiinimpi mitä luultiin ja kehdattiinki ottaa vaan yhdet kaljat mieheen, koska hinta huimasi joikaisen päätä (3,5€/tuoppi!!!!!).

Hostellilta meidä mukaan lähti tämä 18v jenkki, joka intoutu maistelee Puolalaisia vodkia
Tämän jälkeen päätettiin suunnata takas festareille syömään! Meillä jokaisella oli pakkomielle päästä maistamaan possua, jonka ohi käveltiin päivällä!

Siellä se pyöri ja pyöri ja pyöri! 
Loppuillasta päätettiin suunnata johonki pubiin nauttimaan muutamat. Yllätyttiin kovasti mikä me sattumalta löydettiin vain reilu 5 minuutin kävelyn jälkeen!


Meidän kaveri Roope oli just samana iltana kertonu, ku oli ollu Prahassa samaisessa pubissa. Tuolla jokainen pöytä sisältää omat hanat ja kaljaa saa kaataa itselleen niin paljon kuin vain haluaa. Pöydän keskellä oleva näyttö laskee, kuinka paljon olet kaljaa kaatanut ja lähtiessä käyt maksamassa juomasi kaljamäärän tiskille. Samanlaisten pubien välillä voi vielä kätevästi harrastaa kilpaa juomista! Kun osallistuu kilpailuun, seinällä on telkkarit josta näkee paljonko toisessa pubissa pöytäkunta valuttaa olutta. Samaiselta näytöltä sai tilattua myös ruuat ja pubin musiikin. Voiko elämää helpommaksi tehdä?!?


Kaikki kuuntelee silmät kovana, kuinka sitä kaljaa saa itse kaadettua
Yöllä Teemut lähti tsekkaamaan (jonkun kännykkäsovelluksen mukaan) Bratislavan yhden suosituimman klubin menon. Klubi sijaitsi maan alla erittäin vanhassa sota-aikaisessa bunkkerissa. Odotukset olivat erittäin korkealla! No, korkealta sitä sitten pudottiinkin, kun päästiin kohteeseen. Paikka oli sakeana tupakansavusta ja eihän tällainen "tupakkaneitsyt" pystynyt siellä elämään, joten aika nopeaan sieltä lähdettiin takaisin hostellille.

Klubi sijaitsi suoraan linnan alapuolella
Sunnuntaina jouduttii herää aikaseen, koska huoneet oli luovutettava jo kymmeneltä. Hieman raskastahan se meinasi olla, kun edellinen ilta oli kuitenkin venähtänyt suht pitkäksi. Lähdettiin siitä sitten kävelemään kaupungille ja olisi ehkä kannattanut vilkaista ikkunasta ulos ennen kuin lähti hostellilta kävelemään, sillä ulkona oli kesä! Päälle 20 asteessa oli kiva katsella kaupunkia pikku darrassa farkut ja pitkät paidat päällä..

Minne voi jättää hakemuksen

Ajateltiin käydä katsomassa myös edellisenä päivänä bongattu katselutorni. Torni oli n. 100 metriä korkea ja se sijaitsi sillan päällä. Näkymät olivat melkoisen kivat!





Bussi lähti klo 16 takasi Brnoon. Matka meni hyvin, suurin osa porukasta nukku. Ensi viikolla luvassa paljon hehkutetut boatpartyt! Jippii!

Terkuin Teemu, Markus ja Jenni

2 kommenttia:

  1. Hahah kuin hauska sattuma! Oon ollut samassa hostellissa ja samassa italialaisessa Bratislavassa viime vuonna :D Ja varmaan samat pubitkin on kierretty, kun ei niitä siinä vanhan kaupungin alueella niin hirveästi oo. Mut se on kyllä niin coolia, miten keski-Euroopassa pääsee niin kätevästi ja niin halvalla vaikka minne.

    VastaaPoista