sunnuntai 14. syyskuuta 2014

New way home

Heips!

Torstaina oli tarkotus lähteä tsekkaamaan se Pub Crawl, mutta se vähän sitten jäi. Juotiin hostellilla muutamat kaljat ja viinit, jonka jälkeen kello oli jo niin paljon, että saatiin unohtaa baarikierrokset..

Hyvää viintä
Päätettiin kuitenkin lähteä kiertelemään kaupungille ja eksyttiin tunniksi vesisateeseen. Onneks löydettiin lopulta Coyotes-klubi, missä tunnelma tuntui olevan katossa mikä sai meidätkin virkistymään. Klubilla meno oli kohtuullisen kova! Tarjoilijatyöt tanssi tiskillä ja suihkutteli hanoista kaljaa kaikkien päälle. Törmättiin myös baarissa ensimmäiseen suomalaiseen tälle reissua. Kaveri teki töitä täällä ja antoi vähä vinkkejä mitä täällä kannattaa tehdä ja mitä ei.

Drinkit mieheen 
Marika iski heti kiinni

Perjantaiaamuna podettiin kaikki lievää "matkaväsymystä". Suunnattiin keskustaan puolilta päivin aikomuksena shoppailla muutamat korunat kuleksimasta taskunpohjalta. Löydettiin ytimestä kauppakeskus, mikä pitää sisällään 200 liikettä, mm. Footlocker, Mango ja Adidaksen sekä Puman liikkeet. "Yllättäen" pojat kyllästyivät kiertelyyn jo vartissa ja suuntasivat takaisin hostellille tyhjin käsin. Tytöt selvisivät huomattavasti pidempään ja palasivatkin hostellille kassien kanssa. Mukaan lähti uudet Vanssit, muutama paita sekä manikyyrisetit (olisiko syytä opetella sanomaan ei..).

Tim ja Marchs

Shoppailujen jälkeen alettiin asennoitua iltaa kohti. Oli pakko päästä kokeilee millanen mesta se hehkutettu Keski-Euroopan suurin klubi oikein on! Saatiin vielä kaks lisävahvistusta Oulusta, kun Marikan kanssa samaan kouluun menevät Teemu ja Juho saapuivat. Lähdettiin sitten kuudestaan kohti Karlovy Laznea! Klubi piti sisällään 5 kerrosta, joista jokainen oli pyhitetty eri musiikkityypille. Eniten mieleen oli joko rap/RnB tai ysäri kerros.

Rap/RnB
Photobomb

Baarin alimmassa kerroksessa oli jääbaari. Sinne piti pukeutua lämmittävään ponchoon sekä villakäsineisiin ja baari itsessään oli kokonaan jäästä. Tulipa kotoinen olo!


Jääkuningattaret
Lauantai käynnistyi hieman hitaammin kuin muut aamut. Päätettiin sitten porukalla pitää vähän rennompi päivä eikä tehty mitään suunnitelmia. Kello oli varmaan lähemmäs kuusi kun saatii koko porukka ylös, ulos ja syömään. Hypättiin bussiin ja mentiin suoraan vanhassa kaupungissa sijaitsevaan Pizza Nuovaan, joka bongattiin netistä hyvin arvosteluin.


Ensimmäinen ja viimeinen kerta kun Markus ottaa rapsapäivänä Pasta Frutti Di Maren.
Jäi syömättä. 
Paikka oli tosi siisti ja mietittiin, että olikohan meille turhankin asiallinen. Noh päätettiin jäädä ja hyvä niin, sillä ei pelkkä ruoka, vaan myös ravintolan idea oli loistava. Siellä oli todella kattava ruokalista (pizzoja, pastoja, pihvejä, salaatteja yms..) tai vaihtoehtoisesti buffet johon kuului kaikki. Puolet porukasta valitsi tämän vaihtoehdon, vaikkei ollut mitään hajua miten homma toimisi. Täällä paikalliset puhuu tosi huonosti englantia, joten lopetettiin kyseleminen ja toivottiin että jotain tapahtuisi. 

Osa otti suoraan listalta "turvalliset" pastat sekä pihvit, kun taas toinen puoli päätti kokeilla buffettia. Buffetin ideana oli, että istut vain omassa pöydässä (sopi meille) ja oottelet, että tarjoilijat tuovat ruokaa. Jokaiselle annettiin lappu, jossa vihreä puoli tarkoitti lisää evästä ja punainen taukoa. Tarjoilijat kiersivät vähän väliä erilaisten ruokien kanssa, kertoi mitä on tarjolla ja laittoi lautaselle kauhallisen. Illan aikana tuli maisteltua lähemmäs 20 erilaista ruokalajia kera salaattipöydän. AWESOME.

Tänään tultiin sitten Brnohon. Matka kesti bussilla reilu pari tuntia. Bussi oli todella hieno nahkapenkkeineen ja henkilökohtaisine televiosioruutuineen.

WIFI ja leffaa näytöltä!
Brnossa bussiasemalla sanottiin heipat Marikalle, Juholle ja Teemulle, mutta niitä kyllä tullaan varmasti näkemään vielä reissun aikana, kun asuvat vain muutaman kilsan päässä. Sitten lähdettiin kohti omaa asuntolaa ja hommat hoitu respassa yllätävänkin helposti ja saatiin avaimet huoneisiin. Pojilla oli pieni jännä päällä, että onko niille vielä huonetta ollenkaan, mutta saivatkin yhteisen huoneen, johon tulee vielä yksi tsekkiläinen opiskelija myöhemmin ja Jennille tulee ensi viikolla kaksi tsekkiläistä huonekaveria. Ensimmäisenä oli pakko lähteä kauppaan, sillä huoneissa ei oo mitään muuta kuin huonekaluja, Läheltä ei löytyny muutakun ruokakauppoja, joten huomenna pukkaa Ikean reissua, ettei tarvitse 4 kk syödä sormilla.

Aamulla alkaa orientaatio viikko eli meijän ensimmäinen koulupäivä! JEI!

Jenni, Teemu ja Markus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti