torstai 11. syyskuuta 2014

Maassa maan tavalla

Heeei!

Nyt ollaan ensimmäinen päivä Tsekeissä tallusteltu! Eilinen matka meni ongelmitta ja hostellille saavuttiin kympin aikoihin! Hostelli maksaa vajaa kympin yöltä ja se sisältää sängyn säilytyslokeroineen 14 hengen huoneesta, aamupalan ja ilmaisen wifin. Punasiniset tapetit, perunakellarin ja homeen haju sekä vanhan miehen yölliset ähinät ja porinat sisältyy myös hintaan, eikä ne siltikään latista tätä mahtavaa fiilistä!

Majapaikkamme
Makkari

Illalla aateltiin, että otetaan parit oluet paikallisten tavoin. Täällä hostellissakin on melkonen olut valikoima, joten kysästiin respasta mikä olis hyvää ja mitä se suosittelee. Markus vanhana oluen juojana otti tumminta ja vahvinta olutta (mämmin ja kotikaljan sekotus) mitä tästä kylästä löytyy ja me muut päädyttiin perus vaaleaan lageriin. Tytöt joi omia oluitaan puoltoista tuntia, ei mikään vahvin aloitus tälle reissulle haha.

Lounge

Tänään ollaan pyöritty melkein koko päivä Prahaa tutkien. Aamiaisen ja suihkun jälkeen otettiin bussi oven edestä vanhan kaupungin keskustaan (tai ainakin luultiin niin). Tosiasiassa kävelymatkaa kertyi, koska keskusta ei ilmeisesti olekkaan samaa luokkaa Oulun keskustan kanssa. Kummasti jo tovin käveltyämme nälkä yllätti (taaaaas) ja pysähdyimme kahville ja croisantille.


NAMMMMMMM

Ajatuksena oli kierrellä vähän vaatekauppoja, mutta jostain syystä vastaan ei tullut muuta kuin ruokapaikkoja, joten päätimme pitää kulttuuripäivän! Ensimmäisenä kiipesimme lähimmän kirkon katolle! Portaita kertyi satoja, mutta onneksi on tullut kesä kyykättyä (ainakin melkeen), sillä maisemat kattoivat koko vanhan kaupungin.

Makke ja kultainen kopo
Powder Gaten juurelta
Ja katolta

Jennillä oli koko eilisen illan ja tämän aamun välttämätön halu päästä Charles Bridgelle. Muut myönnyttiin Jennin tahtoon tuntien tinkaamisen jälkeen, koska olihan kyseessä sentään Prahan tunnetuin nähtävyys!

Niin lähellä sitä "paljon puhuttua" siltaa

Kuvan ottamisen jälkeen paikallinen myyntitykki merimiesasussaan tuli juttelemaan ja huijasi tytöt kulttuurin täyteiselle veneretkelle ilmaisilla kaljoilla. Lähdimme sitten täydellä vahvuudella veneretkelle, joka kuitenkin floppasi, kun luvatun kahden ilmaisen oluen sijaan saimmekin VAIN yhden oluen ja jäätelön. "Venice of Prague" -risteily ei muutenkaan ihan täyttänyt merimiehen antamia lupauksia, kun risteilimme vain Jennin fanittamaa siltaa ympäri. Kiitti Jenni...

Jätskit maistu
"The Silta"
"Hei! Kattokaa tuolla joutsenien seassa on pikku-joutsenia!!" -Jenni
"Jenni ne on lokkeja..."
Odotus palkittiin, viimeinkin sillalla!
Tylsähkön venereissun ainoa positiivinen asia oli,
että kuultiin mitä seuraa kun kyseistä patsasta koskettaa...

Kultaisen kosketuksen jälkeen oli sitten hyvä painella hostellia kohti raflan kautta. Nyt on tarkoituksena lähteä tsekkaamaan Prague Pub Crawl, jossa käydään kolmessa eri baarissa ja jonka ilta päättyy Keski-Euroopan suurimmalle klubille, Karlovy Laznelle!

Iloisin terveisin,

Teemu, Jenni, Markus ja Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti