sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Uuvee & Budapest!

Uusivuosi

Moikka!

Uuvee vieteltiin Makken kanssa meidän tsekkiläisen kaverin mummonmökissä. Meitä oli kymmenisen tyyppiä juhlistamassa vuodenvaihdetta 3 päivää. Vuokrattiin Brnosta 2 skodaa ja ajeltiin kolmisen tuntia vuoristoon pieneen kylään.


Korttia lätkittii koko reissu
Meidän mökki piti sisällään Suomen lisäks Saksaa, Hollantia, Tsekkiä, Turkkia ja Portugalia. Yks parhaista uuveista!

Portugalilaiset oli innoissaa mäenlaskusta
Käytiin maistaa pilaantuneen kananmunan
 makuista ja hajuista lähdevettä

Jos eka lähdevesi ei ollu tarpeeks paha nii kuvitelkaa tää verenmakuinen....
Ennen paluuta Brnoon käytii vielä ihastelee maisemia Tsekin toiseks korkeimmalta vuorelta!

Praded



Budapest

Meillä oli käymättä vielä Unkari näistä lähellä olevista maista Markuksen kanssa, joten suunnattiin sinne muutaman yön reissulle alkuviikosta. Kaupunkina totta kai Budapest. Yritettiin saada mukaan muitaki, mutta osa peru viime tingassa ja toiset oli siellä o käyny.. Reissuun kuitenki lähdettiin kahdestaan tiistaiaamusta.


Ihan mainitsemisen arvoinen hostelli otettiin sieltä! Wombat's hostelli kannattaa painaa mieleen! Niitä löytyy tällähetkellä Berliinistä, Munchenista, Wienistä, Lontoosta ja Budapestistä. Erittäin hyvä kaikinpuolin! Siisti, viihtyisä aula, ystävällinen ja osaava henkilökunta, hyvä aamiainen, sijainti yms.

Voooi jukra ku Budapestissä oli hyvä ilma! Oikein keväisen raikas ilma oli ku saavuttii sinne! Eka päivä meni vaan vähä hukkaa ku päästii hotellille nii molempie piti ladata akkuja muutaman tunnin verran.. No lähettii sitte illan hämärtyessä kävelee ja tutkii kaupunkia! Eikä ollu yhtään huonompi ratkasu kävellä hämärällä, sen verta hienon näköne kaupunki pimeälläki!!



Citadella. Tonne piti muutama porras nousta...
Näkymät alas
Ketjusilta


Tokana päivänä lähettiin kävelee puolenpäivän aikoihi. Ilma oli vähä pilvinen ja kylmä, mutta se ei haitannu! Käytiin kiertelee muutamat puistot ja aukiot. Kävellen taas koko päivä. Taidettii kävellä yhteensä 6h tuona päivänä. Oli taas vähä sellane olo, että tässäkö pitäs klubeilee lähtee... Noh käytiin sitte vaan muutamalla yhessä meille suositellussa pubissa ja varattiin samalla seuraavalle aamulle Escape Room!




Heroes' square


O_o
Unkarin parlamenttitalo

Budan linna
Pulassa
Vikana aamuna herättii aamiaiselle, luovutettii hostelli ja lähettii Escape Roomiin! Se oli meidä molempie ensimmäine laatuaan ja olipahan vaan siisti!! Varattiin Claustrophilian Voodoo huone. Maksettiin molemmat n. 10€ ja aikaa meillä oli "paeta" 60 minuuttia. Noh eihän se ihan putkeen menny, mutta lähellä oltiin selvitä! Suosittelen kyllä kokeilemaan noita huoneita! Ite aion kokeilla vastaavaa kun seuraavan kerran tilaisuuden saan!

Aikaa meillä oli bussin lähtöön kolmisen tuntia, joka vietettiin taas kaupungilla. Ilmakin suosi taas yllättäen silloin kun olisi pitänyt lähteä..

Höllii!!
 (no ehkä vähän lavastettu kuva lämpimämmäksi mitä oikeasti oli)
Budapesti meni kyllä top-kaupunkeihi mitä täällä on kiertäny! Uudelleen ku tulee nii reissu pitäs sijottaa kesälle, varmasti paljon kaupuumpi ja miellyttävämpi sillo!


Terkuin Temmi ja Makke

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti