maanantai 17. marraskuuta 2014

T: Wien ♥

Moikkelis mooi!

Teemunne täällä taas! Viime viikonlopun reissu suuntautu tällä kertaa Wieniin! Oli taas kyllä mahtava reissu! Lähettiin perjantaina katsastelee Itävalta Kallen, Eppin ja Samedin kanssa kulkuneuvona Kallen auto. Jenni ja Makke on omalla road tripillään Italiassa.



Matkaa ei ollu ku 133km nii se meni nopeesti! Täällä on kyllä kans hyvät moottoritiet nii puitteet on senki puolesta mahtavat reissaa jos on auto käytössä!


Varasin meille hostellin läheltä Wienin keskustaa kahdeksi yöksi. Oltiin perillä Wienissä vähän ennen kuutta. Siinä matkalla laittelin viestiä Markukselle nii todettiin että me molemmat yövytään Viinissä, niitten porukka yhen ja meidän porukka kaks yötä. Sovittiin sitte isolla porukalla reffit keskustaa ja lähettiin syömään.


Tän jälkee jatkettiin pubiin istuu ja ottaa parit paikalliset.


Suunnattii kuitenki hyvissä ajoin takas hostellille ku haluttii herätä aikaste aamulla näkee kaupunkia! Matkalla oli aikaa ottaa ekat turistikuvatki!

Viinin valtionooppera
Noita Mozart -suklaita oli kaikkialla!!
Plague Column
Stephansdom/Pyhän Tapanin kirkko
Lauantaiaamuna ponkastii sitte ennen puoltapäivää ylös, aamiaiselle ja pyöräilee! Totesin pyöräilyn vaan niin käteväks välineeks katella noita nähtävyyksiä nii puhuin noi muutki tän idean kannalle! Hostellilta vuokrattiin taas pyörät päiväks ja se oli 12€/pyörä, joten hinta ei ollut paha taaskaan. Ekana suunnattiin läheiselle näköalatornille!


Melkone luomus tuo rautatieasema ylhäältäpäin!


Ilma ei tosiaan ollu meidän reissun aikana mikään suotuisin.. Onneks oli päällä kuitenkin talvitakki, huivi ja lapaset nii tarkeni! Tästä lähettiinki polkee vaan ympäri kaupunkia ettimässä kiinnostavia paikkoja nähdä(/kuvata).

Soviet War Memorial
Tekikö panoraama tepposet vai mitä hittoo Epp??
Fountain of the Russian Memorial

Valosalla ei läheskää nii siisti...
Näitä hevospatsaita oli aiva kaikkialla!

Hofburg
Tuntu et jokainen vanhempi rakennus oli rempassa...



Mozart Memorial Statue
Maria-Theresia Monument
Heroe's Gate
Tarinan sankari Sankareitten portilla
Imperial Palace



Ilta oliki jo hämärtymässä ku päätettiin vihdoinki suunnata syömään. Listaltahan oli pakko tilata paikallista herkkua, snitcheliä! Oikein hyvää!

Weinersnitchel
Tämän jälkeen päätettiin lähteä tsekkaa iso kirkko, joka oltii nähty aiemmin kierreltäessä. Loisti sen verran kirkkaana jossai kaukana puiden yläpuolella et oli pakko nähdä se pimeällä! Ja mitä siellä olikaan - joulumarkkinat!!! Jes!!



Wienin Raatihuone





Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella.
Vaikka vasta oli syöny nii kummasti iski nälkä uudellee...




Oli muute kaunista!! Vaikka keskustassa pyöriessä tuntuki että tultii viikko tai kaks liia aikaste ku siellä oltii vasta pystyttämässä näitä kojuja sekä jouluvaloja! Pakko tulla lähempänä joulua tänne uudelleen! Iski niiin joulumieli päälle! Ja ekaa kertaa tuli tällä reissulla Suomea ja lunta ikävä, kun käveli noilla joulumarkkinoilla...


Tän jälkee lähettiin taas pyöräilee vaan johonki suuntaa. Törmättii jokeen keskellä Wieniä ja ajeltii hetki sitä pitkin.




Ajaessa ruvettii kuuntlee ku hirvee metakka kantautu jostain päin maailmaa. Ruvettii kelailee nii Itävallallahan oli lauantaina matsi. Katottiin kartasta et missä stadioni on nii se oli vajaan 2km päässä. Ei ihme että siellä pidettiin meteliä kun Itävalta johti Venäjää 1-0! Ja siellä kun oli lauantaina vieläpä joku venäläisten juhlapäivä kun kävelivät isolla laumalla laulamaan ja pitämään puheita Soviet War Memorialille.


Me suunnattiin aina sen mukaan jos satuttii näkee jotain kiinnostavaa horisontissa. Seuraavaks me huomattii maailmanpyörä! Eiköhän lähetty sit kattoo että minkälainen homma se oikein on!

Prater - Wienin iso huvipuisto
Olihan se pakko ku lapsetti
Woop ekaa kertaa!




Karuselli 95m korkeudessa ja max nopeus 60km/h! HUISI!
Karusellin jälkeiset lämmittelyt
Huvipuiston jälkee oltii nii kylmissää että suunnattiinki takas hostellille. Eihän se kello näyttänykkään ku vajaa 12 siinä vaiheessa joten hyvin tehokas päivä oli taas Wienissä!

Sunntaiaamusta luovutettiin hostelli ja suunnattiin Bratislavan kautta Brnoon. Matkaa kertyi Wienistä Bratislavaan 80km ja sieltä Brnoon 130km. Bratislavasta taas sen verran, että se oli kylmä ja tylsä... Linnakin oli kiinni jonkun poliittisen tapahtuman takia, joten ainoa missä käytiin oli näköalatorni sillalla. Ja tietty ostarilla!





Kyllä kelpaa! 

Sillä välin ku Epp valihtee kenkiä...
Semmone reissu! Tästä vielä päälle Kallen video! Kattokaa ihmeessä sekin!




♥:llä Teemu

2 kommenttia: